Minerale care te ajuta sa arzi grasimile ! Cromul.

FatSanatatea este comoara cea mai pretioasa si cea mai usor de pierdut; totusi cel mai prost pazita.”

                               E. Augier

 

 

Studiile recente arata ca persoanele care doresc sa piarda in greutate, ar putea lua un supliment de calitate cu crom lichid in formula ionica.

 Cromul ajuta la metabolizarea glucozei

Cromul sintetizeaza de asemenea, proteine, grasimi si colesterol. Oamenii pot beneficia de aportul de crom in forma potrivita, deoarece acesta ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange, iar acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care sufera de diabet. Cercetari ale oamenilor de stiinta demonstreaza ca persoanele care au deficit de crom sunt mai susceptibile de a suferi de boli de inima.

 Stiati ca ?

 Femeile gravide ar trebui sa creasca aportul de crom pentru ca fatul va cere o parte din acest mineral si va epuiza rezervele mamei. Aportul suplimentar va ajuta de asemenea mamele sa aibe niveluri normale ale glicemiei.

Un procent din ce in ce mai ridicat de persoane sunt deficitare in crom

 Tot mai multe persoane de pe intreg globul, mai ales in tarile dezvoltate dar cu o alimentatie nesanatoasa sunt fie diabetici, fie predispusi la diabet. Toti acesti oameni ar putea beneficia de de cresterea aportului de crom in dieta lor.

 Care sunt cauzele pentru care suntem deficitari in crom ?

Persoanele care manaca prea multe dulciuri, mai ales cele rafinate, sunt deficitare in crom deoarece zaharul determina organismul sa elimine cromul. In urma procesului de prelucrare o mare parte din acest mineral se pierde si in plus de asta cromul nu este usor de absorbit de corpul uman.

 Simptomele deficitului de crom

 Anxietate, ulcere gastrice, dermatita, disfunctionalitati renale si ale ficatului sunt doar cateva dintre problemele pe care un deficit de crom il poate provoca. Pe langa acestea putem adauga « cireasa de pe tort », intoleranta la glucoza. Cel mai bun supliment cu crom este acela in care cromul este prezent in forma cel mai usor de absorbit – crom lichid in formula ionica. Acest tip de crom intra in celule intr-o formula pura si creste actiunea insulinei, creste colesterolul bun HDL si reduce trigliceridele, prevenind astfel acumulare de grasime in interiorul vaselor de sange..

 Diabeticii insulino-dependenti trebuie sa consulte medicul inainte de a lua un supliment de crom, deoarece au nevoie de a echilibra nivelul de glucoza in sange cu mare atentie. Fiecare pacient cu diabet zaharat necesita cantitati diferite de crom pentru a obtine rezultate maxime.

Persoanele care nu sufera de aceasta boala ar trebui sa foloseasca aceasta oportunitate pentru a preveni deficienta de minerale. Cromul face parte din acestea.